dilluns, 20 de gener del 2014

Muffins de fruites del bosc


Ho se, us preguntareu: "Però Rous on has estat toots aquets mesos que no has encès el forn ni un dia?" I quan us digui que lidissima amb la uni em direu: "ja...si, i ara pretens que ens llegim el teu post nou? Si ja no deus ni recordar com s'encenia el forn....". Pero 1) si que recordo com funciona el forn. 2) Llegiu que les madalenes són boníssimes!!
Feia dies que tenia ganes de fer algo bo. M'han passat pel cap milions de coses (gelat de torró, cupcackes de torró, biscuit de torró...). Però a ma padrina li encanta el torró i tot hi que sembli impossible, i es estrany per que a casa meua normalment mengem torrons fins al mės de Maig, per primer cop en tota la vida gairebé ja no tenim torró a casa!! 


Total que he hagut de fer una cosa sense torró i després de pensar i pensar he decidit fer algo menys calòric, MUFFINS AMB FRUITS DEL BOSC!! La idea inicial era fer-los d'aranyons, pero es impossible trobar-ne a Barcelona, si més no jo no n he trobat, i aquest cop res de mantega ni d'oli de girasol, oli d'oliva que es millor pel cor!
Au ja sabeu seguiu la recepta pas a pas que de veritat que son molt bons i es rapidíssima!!!

Ingredients.
- 1 yogurt natural de vidre.
- 3 ous.
- 1/2 bas de yogurt d'oli d'oliva suau.
- 1/2 bas de yogurt de sucre blanc.
- 3 basos de yogurt de farina.
- 2tsp de llevadura.
- 1/2tsp de sal.
- 1cup de fruits del bosc congelats. (Si en teniu de frescos encara millor!)

Pas a pas:
1. Precalentem el forn a 180 graus.
2. En un bol batem els ous i els mesclem amb la resta d'ingredients humits: yogurt, sucre i oli. Per aquest ordre i un a un.
3. Tamisem els ingredients secs (i.e la farina, el llevat i la sal). Mesclem fins a incorporat.
4. Finalment afegim els fruits del bosc i els mesclem "plegant" la massa amb una espàtula de fusta fent moviments circulars de dins cap a fora.
5. Preparem la safata de Madalenes amb els paperets i els omplim. Recordeu que només els hem d'omplir fins a la meitat o una mica mes mai del tot!
6. Coem els Muffins durant uns 15-20 minuts, fins que el palillo-test surti positiu (quan clavem un palillo al centre de la madalena ha de sortir net pero humidet).

Aquets muffims són genials per que a part de ser boníssims no porten mantega, i si en comptes de yogurt normal el posesim de llet de soja seria perfecte per aquells que no pogueu prendre làctics!


Després d'escriure tants cops muffin m'ha vingut al cap un xiste del Falquers "mufi? Mufim es el meu gat, com ho sabies??"..enfi se que es molt dolent.


Va, a que espereu a fer-los?? Ja tardeu!!!




1 comentari: